Bitcoin sceptici werden wakker en gaven commentaar op de val van crypto

De daling van de waarde van de bitcoin van gisteren werd becommentarieerd door vele experts, waaronder sceptici en regelrechte vijanden van de grootste cryptocentrale.

Financier Peter Schiff was een van de eersten die reageerde op de dalende koers van de bitcoin. Op Twitter herinnerde hij eraan dat BTC afgelopen vrijdag 42.000 dollar bereikte, en op maandag daalde het tot 30.000 dollar. Dat bewijst eens te meer dat Bitcoin niet kan worden beschouwd als een opslagplaats van kapitaal.

Schiff benadrukte: „Een activa die in het weekend met 28% is gedaald, is geen toevluchtsoord, winkel of inflatie-afdekking.“

Deze keer heeft de financier de beleggers niet aangespoord om te weigeren BTC te kopen, maar merkte hij op dat de beste manier om hun kapitaal te behouden, de aankoop van goud is. Schiff deed eerder soortgelijke uitspraken. En hij noemde de cryptocurrency ook periodiek een „zeepbel“ die binnenkort deel zal gaan uitmaken van de geschiedenis.

Ook miljardair Mark Cuban is sceptisch over Bitcoin. Hij stelde onlangs dat de crypto-bol lijkt op de dot-com-bel uit het begin van de jaren 2000.

In tegenstelling tot Schiff geeft de Cubaan echter toe dat sommige digitale valuta’s de crisis inderdaad zullen overleven en een nieuw tijdperk zullen ingaan als innovatiereuzen. Zo kwamen reuzen als AMZN, eBay en Priceline uit de dot-com-bel tevoorschijn.

Sie mögen vielleicht auch