China overweegt de implementatie van blokketentechnologie in aandelenhandelscentra

China’s Securities Regulatory Commission staat regionale aandelenmarkten toe om te experimenteren met blockchain in de aandelenhandel.

De China Securities Regulatory Commission, of CSRC, heeft onlangs een brief uitgebracht waarin vijf regionale aandelenmarkten worden goedgekeurd. Zij zullen onder meer aandelencentra in Beijing, Shanghai, Jiangsu, Zhejiang en Shenzhen omvatten. Deze en andere regio’s kregen begin juli toestemming om te beginnen met het experimenteren met een blokketenpiloot.

Blokketen en aandelenhandel

Volgens Beijing Local Financial Supervision and Administration is de volgende stap voor de CSRC om Beijing Equity Trading Center te begeleiden bij het uitvoeren van de Bitcoin Era. Het handelscentrum in Peking heeft naar verluidt een „relatief perfecte infrastructuur“ gebouwd voor de registratie van aandelen, de bewaring en de overdracht van transacties. De administratie merkt op dat zij het voortouw hebben genomen in de online aandelenregistratiebewaring en de verandering van het eigen vermogen van ondernemingen in China.

Met ingang van 30 juni 2020 heeft het Equity Trading Center in Beijing meer dan 1000 niet-beursgenoteerde aandelenbedrijven in de stad bediend. Zij zijn belast met het eigen vermogen van 9 commerciële banken, waaronder 1 commerciële bank op het platteland, 1 private bank, 1 bank voor directe verkoop en 6 banken op het platteland. Hun totale aandelenkapitaal is meer dan 21 miljard yuan, of ongeveer 3 miljoen dollar.

Beijing Equity Trading Center, samen met Shenzhen Stock Exchange en andere regionale aandelenmarktoperatoren, naar verluidt een regionale aandelenmarkt intermediair kredietreferentieblokketen gelanceerd in het najaar van 2017.

Zoals Cointelegraph eerder gemeld, China’s Internet Finance Association zei dat het land het gebruik van blockchain technologie is gerijpt in de afgelopen jaren. Chinese deskundigen hebben ook een seminar gehouden om de uitvoering van de blokketen in China’s nieuwe „social credit system“ te onderzoeken.

Sie mögen vielleicht auch