Hakkerit pitivät Suomen hallitusta Ransomissa etsimällä 500 000 dollarin Bitcoin-maksua

Suomen hallitus ja kansalaiset ovat tällä hetkellä psykologisessa myllerryksessä psykoterapiapotilaiden luottamuksellisiin tietoihin vaikuttaneen tietorikkomuksen jälkeen, paikalliset tiedotusvälineet ilmoittivat maanantaina.

Raportin mukaan hakkeri oli vaatinut 500 000 dollarin Bitcoin-lunnaita tai paljastanut erittäin arkaluonteisia tietoja psykiatrisista potilaista Internetissä.

Tilanne jäljitettiin kahteen hyökkäykseen vuonna 2018 yrityksessä, joka ylläpitää noin 20 psykoterapiakeskusta Suomen hallitukselle-Vastaamolle.

Hakkerilla on ilmoitettu olevan 300 potilaan psykologiset yksityiskohdat julkaistu ja lähetetty kirjeitä nimetyille henkilöille ja tietyille osoitteille. Yksi uhreista, johon otettiin yhteyttä, oli Suomen eduskunnan jäsen Eeva-Johanna Eloranta, joka uhkasi maksaa lähes 600 dollaria Bitcoinia levitettyään tietoja henkisestä asemastaan Internetissä.

Hallituksen on vielä paljastettava, kuinka paljon tietoa potilaiden hoitojaksosta ja diagnoosista on hakkereiden hoidossa. Maan nykyinen sokki näyttää kuitenkin johtaneen siihen, että yhä useammat potilaat tarvitsevat psykoterapiaa.

Klinikan psykiatri Kristian Wahlbeck pohtii nyt, onko joku potilas halukas alistumaan hoitoon tällä hetkellä.

Pelkään, että tämä tarkoittaa sitä, että monet, jotka kokevat olevansa asioita, joita he eivät halua tuntea laajalti, eivät pyydä apua.

Samaan aikaan keskirikospoliisi (CKP) on ahkera etsimässä hakkereita Suomessa ja sen ympäristössä, koska poliisi on saanut viestejä siitä, että tuhannet voivat vaikuttaa, jos heidän asemansa villiintyy. Suomen rikospoliisin johtaja Marko Leponen varoittaa kuitenkin uhreja; „Heidän ei pitäisi hyväksyä näiden kiristysraporttien vaatimuksia.“

Sie mögen vielleicht auch